
Njujorška torta od sira
Jednostavan za pripremu, topi se u ustima i nestaje u trenu. Za tradicionalni New York Cheesecake treba vam svega nekoliko sastojaka, malo dobre volje i prhki Gullon Digestive keksi koji tvore savršenu podlogu.
Za podlogu:
200 g Gullon Digestive keksa
10 žlica smeđeg šećera
120 g maslaca
Priprema:
Kekse izmrvite, a maslac rastopite te u topli maslac umiješajte 5 žlica šećera. Izlijte maslac po keksima te povežite u jednoličnu smjesu. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje te dno pospite s 5 žlica šećera, zatim rasporedite smjesu keksa i laganom ravnomjerno utisnite. Nemojte pretjerati kako podloga ne bi bila pretvrda. Peći 5 minuta na 250 °C.
Za žutu kremu:
500 g krem sirnog namaza
sok 1 limuna
2 cijela jaja
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
Priprema:
U posudi izmiješati dva jaja s tri žlice šećera pa polako dodavati krem sir i sok limuna dok se ne dobije svileno glatka krema. Kremu izliti na pečene kekse, ravnomjerno rasporediti te vratiti u pećnicu, koju ste smanjili na 170 °C. Peći 20 minuta.
Za bijelu kremu:
2 kisela vrhnja s 20% mliječne masti
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
Priprema:
U posudi izmiješati dva kisela vrhnja sa šećerom, dok ne dobijete glatku kremu. Kada je žuta krema pečena, na nju ravnomjerno izliti bijelu kremu te sve vratiti u ugašenu, ali još toplu pećnicu na 5 minuta.
Tortu ohladiti te zatim staviti na četiri do 5 sati u hladnjak.
Poslužiti uz voće ili jednostavno uživati samo u torti.
U slast!





